energetische huidverzorging, massage & pedicure

behandelingen

Qi bodycare verzorgt behandelingen gebaseerd op de Phytobiodermie methode bestaande uit verschillende onderdelen:
Lymfedrainage
het afvoeren van de afval- en gifstoffen in de lymfebanen, waardoor het energiepeil weer wordt hersteld.
Kleurenacupunctuur op de (gezichts)reflexzones
energiestimulatie met kleur van bepaalde punten die in verbinding staan met de organen
5-kleuren kleimaskers
de maskers worden op de zones in het gezicht aangebracht die in verbinding staan met de organen. De klei zuivert de huid en de vibratie van de kleur geeft een subtiele doorstroming naar de organen.
Cantienica® FaceForming
Het gehele hoofd telt meer dan 80 spieren die met elkaar verbonden zijn volgens het spinnenweb-principe. Dit betekent dat de gezichtsspieren niet verbonden zijn via aanhechtingen aan het bot zoals in de rest van het lichaam, maar vrij kunnen bewegen. De unieke Cantienica FaceForming-techniek is gericht op een juiste lichaamshouding vanuit de basis (bekkenbodem) en om via de gezichtshuid gerichte, subtiele impulsen te geven aan de onderliggende spieren. Een optimale spierspanning begint bij de lichaamshouding. Allereerst wordt de houding zodanig gecorrigeerd dat elke spier zijn eigen werk kan doen. Daarna worden die spieren geactiveerd die zorgen voor de basisspanning van de mimiek-spieren. Als laatste komt het werken aan de mimiek-spieren zelf aan de beurt; hangende oogleden, naar beneden neigende mondhoeken, rimpeltjes rond de bovenlip, etc.
Gua-sha Gezichtsbehandeling
In China zijn schoonheid en gezondheid nauw met elkaar verbonden. Daarom is er vanuit de traditionele schraaptherapie een speciale behandeling voor het gezicht ontwikkeld. Op het gezicht zijn meer dan dertig acupunctuurpunten aanwezig en daarnaast diverse reflexzones. Er kan zowel sprake zijn van een overactiviteit van een orgaan of een vermoeidheid door een tekort aan energie ( Qi ). Guasha op het gezicht is zeer zacht en ontspannend. Na de behandeling zijn geen rode vlekken zichtbaar. De jadesteen voelt aangenaam en koel. De energie- en bloeddoorstroming van de huid van het gezicht wordt door de behandeling verbetert. De afvoer van afvalstoffen wordt gestimuleerd waardoor de huid er zichtbaar stralend uit gaat zien.